Produse lemn stratificat – Ce sunt si ce avantaje ofera?

Incepem prin a spune despre aceste produse lemn stratificat ca sunt rezistente la apa, mucegai si insecte. Totodata, produsele din lemn stratificat nu lucreaza in timp, nu se inconvoaie, avand de asemenea o capacitate portanta aproape dubla fata de lemnul masiv. Exista de asemenea si posibilitatea ca din lemnul stratificat sa fie produse grinzi cu lungimi foarte mari. Lemnul stratificat poate avea forme variate ce permit constructia casei de la A la Z pe baza acestui material.

De asemenea, despre aceste produse lemn stratificat putem spune ca reprezinta o varianta imbunatatita a celui masiv, mentinand in acest sens cea mai mare parte din calitatile sale, la care se adauga alte calitati in plus. Avantajele oferite de catre aceste produse lemn stratificat sunt multiple si vei observa acest lucru pe perioada utilizarii. 

Ce sunt aceste produse lemn stratificat?

Aceste produse lemn stratificat, fac parte din categoria derivatelor din lemn, iar acest lucru inseamna ca nu sunt complete diferite, dar nici identice cu lemnul masiv. In cazul lemnului stratificat, sunt adaugate anumite imbunatatiri semnificative fata de lemnul masiv. Produsele din lemn stratificat sunt concepute in mai multe straturi, iar numarul acestora si structura poate varia in functie de destinatie. 

Referitor la primele etape in cazul acestor produse lemn stratificat, putem spune ca fac referire la prelucrarea lemnului masiv pentru grinzi de lemn in orice forma. Trunchiul unui copac va fi debitat, decojit, taiat in scandura bruta, ce va fi mai apoi taiata la dimensiuni prestabilitate, ajungand la o forma numita tehnic friza. 

Aceste frize trec prin procesul de uscare si eliminare a nodurilor si a defectelor, pentru ca mai apoi sa fie transformate in lamele ce formeaza aceste produse lemn stratificat. Acest proces se va realiza prin debitare in straturi subtiri si imbinare pe lungime. Intre straturile de lemn se vor aplica adezivi speciali ce au la baza rasini. 

Avantaje si caracteristici generale

In cazul acestor produse, putem spune ca principalul avantaj ce le recomanda este reprezentat de vulnerabilitatea mult mai redusa la variatii de umiditate. Pe de alta parte, exista si alte avantaje de care vei avea parte odata ce vei alege aceste produse lemn stratificat, iar printre acestea putem aminti:

  • Structura rezistenta datorita straturilor multiple;
  • Dilatare si contractie redusa;
  • Rezistenta excelenta la ardere si la putrefactie;
  • Sensibilitate scazuta la insecte si bacterii;
  • Fara noduri si defecte;
  • Aspect excelent din toate punctele de vedere;
  • Pret accesibil;
  • Durata de utilizare indelungata;
  • Izolare termica si fonica excelenta.

Investitia pe care o vei face in aceste produse lemn stratificat se va justifica pe deplin si vei observa acest lucru pe perioada utilizarii. Totodata, optiunile de selectie sunt multiple, iar acest lucru inseamna ca vei gasi exact ce iti doresti in momentul achizitionarii.

Utilizarea Produselor

Referitor la utilizarea acestor produse lemn stratificat, putem spune ca lemnul stratificat, poate inlocui lemnul masiv aproape in toate domeniile de utilizare. In acest sens, putem aminti de obiectele de mobilier, productia de parchet si a elementelor de tamplarie si mergand mai departe putem aminti de constructia caselor. 

Aceste produse lemn stratificat se pot adapta mereu la cerintele proiectelor acesta fiind unul dintre principalele avantaje oferite. Stabilitatea si rezistenta unor produse lemn stratificat este una recunoscuta, iar acest lucru inseamna ca vei avea ocazia de a te bucura de o utilizare optima pentru o perioada indelungata de timp. Pretul pe care urmeaza sa il platesti pentru aceste produse din lemn stratificat este unul foarte avantajos si vei observa in perioada urmatoare faptul ca ai facut o investitie excelenta. 

Nu ramane decat sa iei in calcul utilizarea acestor produse lemn stratificat si sa te bucuri pe deplin de tot ce iti ofera.

Urmareste-ne si pe Facebook! Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.

Telefon: 0729 885 437
E-mail: office@valgerlemn.ro

produse lemn stratificat
Scroll to Top